Betrekken, informeren en inspireren
Een renovatieproject heeft grote impact op de bewoners. Daarom geloven wij in de kracht van heldere, betrokken communicatie en creëren we samen met bewoners en corporaties begrip, vertrouwen en draagvlak. Zo worden de projecten niet alleen technisch, maar ook sociaal een succes.
Voor bewoners is een renovatie vaak spannend en ingrijpend. Door ze vanaf het begin te betrekken en goed te informeren, bouwen we aan vertrouwen en begrip. Want heldere communicatie brengt rust en voorkomt misverstanden. Zo zorgen we niet alleen voor tevreden bewoners tijdens de werkzaamheden, maar ook voor een duurzame verbinding in de wijk na afloop.
We zetten in op persoonlijk contact, duidelijke taal en een menselijke benadering. Daarom nemen we bewoners vanaf het eerste moment mee in het proces. We luisteren, informeren en zorgen ervoor dat ze te allen tijde weten wat ze kunnen verwachten. Of het nu gaat om een uitnodiging voor een bewonersbijeenkomst, een planning op maat, of een warme opname in hun woning. Daarbij kijken we verder dan alleen het praktische. Ook sociaal-maatschappelijke uitdagingen, zoals taalbarrières of weerstand in de wijk, krijgen bij ons de aandacht die ze verdienen.
Hoe je het ook wendt of keert, het gaat in dergelijke trajecten om hoe de bewoners het beleven. Onze vaklieden werken daarom in compacte, herkenbare teams, waardoor ze al snel vertrouwde gezichten worden in de wijk. Ook hebben we strikte gedragscodes rondom overlast, veiligheid en duurzaamheid. Voor iedere bewoner maken we een persoonlijke ‘meterkastplanning’, zodat iedereen precies weet wat er gaat gebeuren en wanneer. Zo combineren we duidelijke communicatie met een zorgvuldige en respectvolle aanpak.
Elk renovatietraject begint met een persoonlijke uitnodiging. Via een kaart die per post wordt verstuurd, stellen we onszelf voor en nodigen we bewoners uit voor een bijeenkomst. Dit contactmoment is er om kennis te maken met het team, inzicht te geven in het proces en natuurlijk om vragen te stellen. Vervolgens kunnen ze een referentiewoning bezoeken om te zien wat we gaan doen. Ook bespreken we eigen keuzes, zoals de afwerking van hun woning. De buurtkamer is tijdens de werkzaamheden een plek voor ontmoeting en rust, terwijl onze opruimdag bewoners helpt om overbodige spullen weg te doen. Na de renovatie sluiten we af met een terugkomdag om samen het resultaat te vieren en feedback op te halen. Zo zorgen we ervoor dat elk renovatieproject soepel verloopt en bewoners zich gehoord, gezien en betrokken voelen.
Rachel van Balsfort is onze projectleider Sociaal en ertelt je graag meer over onze aanpak met bewoners!